In queste pagine trovi Info e prenotazioni per:
Cocktail Martini | Martini Wodka | Gin and Tonic | | | | Dubonnet | Pernod 45° | Cocktail Champagne | Antipasti | Caviale Molossol gr. 56 | | | | Ventresca di Tonno | | Cocktail di Scampi | Insalata di granchio | | Bottarga | Aragosta | Prosciutto di S. Daniele | Prosciutto di Parma | Bresaola della Valtellina | | | Primi piatti | | Tagliatelle al prosciutto | Tagliatelle alla Romagnola | Taglioline al tartufo | (in stagione) | Tortellini al ragù | | | | Pappardelle alla Romagnola | | Pappardelle ai funghi Porcini | (in stagione) | Rigatoni alla Rodrigo | | | Misto pasta | (per due) | Penne alla Arrabbiata | Penne alla Wodka | | Spaghetti alla Amatriciana | | Spaghetti alla Siciliana | Spaghetti alla Nerone | con funghi e [friggione] | | Spaghetti al radicchio | (in stagione) | | Spaghetti agli scampi | | Spaghetti ai frutti di mare | | Risotto agli asparagi | Risotto Primavera | | Risotto ai Carciofi | (in stagione) | Risotto ai frutti di mare | Paella Valenciana | Paella Madrilena | Brodi o Zuppe | | Stracciatella | | Minestra di verdura | Cotoletta alla Bolognese | | (su ordinazione) | (in stagione) | | | Scaloppa al vino bianco o limone | | Scaloppa alla crema e tartufo | Tortino della nonna ai tartufi | (in stagione) | Nodino di vitello alla brace | | Paillard di vitello | Fiorentina alla brace | | Costata di manzo Robespierre | (per due) | Filetto ai ferri | | | Roast-beef | | | Asparagi alla Bismark | | Fonduta con tartufi | (in stagione) | Bagna cauda | (in stagione) | Lumache alla Marsigliese | | (in stagione) | Filetto al Chateubriand Maison | | Filetto al pepe verde | | | Filetto alla Carpaccio | | Filetto al cognac | | Scampi alla buzzurra | | Rombi | | | Calamari ai ferri o alla buzzurra | | Cappe sante al forno | Mazzancolle bollite | | Vongole veraci | | | | Insalata di pesce | Insalate | Insalata capricciosa mista | insalata primavera o soncino | | Insalata di pomodoro | | Insalata con prosciutto e formaggi | | Insalata di pollo | | | Piselli al prosciutto | | Patate fritte | Asparagi | | | Verdure bollite di stagione | | Funghi porcini in stagione | Misto di verdure alla griglia | | | Formaggi | Parmigiano Reggiano | | | Emmenthal | | Mozzarella | Pecorino | | Caciotella | | Stracchino | | Dolci | Semifreddo della casa | Banana split | Crèpe suozette con frutta | Gelato alla crema | | | Insalata di frutta | | | Fragole | | Frutta fresca | |

Ristorante Rodrigo

BOLOGNA city center
 Table Reservation 


Ristorante Rodrigo

History, Excellence

Closed on sundays

Via della Zecca, 2H – Bologna Centro

tel: +39.051.235536 – +39.051.220445

we speak English – on parle Français – Deutsch sprechend – se habla Español

 Reserve a Table

Rodrigo ranked among Bologna’s finest restaurants since its opening in 1949. This renowned
eatery became instantly the meeting place for the local aristocrats, business leaders and Italian
celebrities passing through Bologna. Rodrigo’s delightful traditional bolognese and fish cuisine
offers the finest ingredients coupled with a confidence that ensures your meal will be an
outstanding one. Its extensive wine list encompasses many regions of Italy but also does justice
to the best French essential wines and champagnes. Whether you are a regular or a first-time
guest, you are received with exceptional warmth, cordiality and attention.

 

DSCN0287

unxxtitled

 

Discover Menu

i deliziosi

Piatti della tradizione

 

the Cuisine

 

 

The Restaurant Rodrigo Cuisine is the typical Bolognese cuisine . The dishes are still prepared as it was a hundred years ago . The pastas are homemade : tagliatelle , tortelloni , garganelli , passatelli . The prince of bolognese pasta , of course , the ubiquitous Tortellino , declined in various seasonings although the best tortellini preparation is with the broth . The pasta sauces vary according to the seasons . In autumn mushrooms and truffles , as well as chicory, artichokes , asparagus and all the season vegetables. The second list covers all types of meat from pork to beef, lamb , cooked on wood embers . Restaurant Rodrigo pays great importance to fish, obviously very fresh , which gets ample space in the menu . The large wine cellar allows you to accompany in the best way each dish .

the Menu 

 

 

Make a Reservation

people who attended the Rodrigo restaurant

Memorabilia

 

 

 

Frequented by actors , politicians, industrialists and celebrities, there are so many characters in history have crossed our threshold ; among them :
Ugo Tognazzi , Renato Rascel , Paolo Stoppa , Peppino DeFilippo , Vittorio Gassman , Nino Manfredi , Claudio Abbado , Riccardo Muti , Giovanni Spadolini , Enzo Ferrari , and many others .

 Reserve a Table

 

 

Final Stage

.

.